Menu2

13 oplagte placeringer

Er fugtigheden på væggen for høj, er der risiko for et dårligt indeklima. I huse/lejligheder er det normalt på kolde ydervægge, nede i hjørnerne hvor der er koldt og fugtigt med meget begrænset luft cirkulation.

Det er falsk tryghed hvis man tror, at man undgår fugtproblemer ved at købe en almindelig fugtmåler. Hvor vil du placere den? I badeværelset, i kælderen, i køkkenet eller soveværelset? Det er ude i hjørnerne af rummet og f.eks. bag sofaen og bogreolen, at problemerne opstår.

Som det eneste produkt på markedet måler Lyngborg FugtAlarm på selve væggen og kan monteres der hvor risikoen for problemer er størst.

 

Bag legtøj i børneværelset

Legetøj bliver tit lagt i en bunke i hjørnet af børneværelset. Men bag bunken er der ingen ventilation og ligger legetøjet op af en kold væg er der rigtig gode forhold for en høj fugtighed på væggen. Monter en FugtAlarm bag legetøjet og hold øje med fugtniveauet og risikoen for et dårligt indeklima i børneværelset.

Bag-legetoej

Under sengen på kold ydervæg

En seng bliver normalt sat op mod en væg. Er det samtidig en kold ydervæg er risikoen for høj fugtighed under sengen meget stor. Luften står stille og fugtigheden stiger kraftigt på selve væggen

Under-seng

Bag kommoden, sofaen eller andre møbler

Bag møbler eller malerier som står op af en kold væg er der risiko for høj fugtig og i sidste ende vækst af skimmelsvamp, der kan fører til et dårligt indeklima.

Bag-moebler2
I stuehjørner på kold udvendig væg

Selv om man lufter ordentligt ud, kan man ikke være sikker på at den friske luft når helt ud i hjørnerne. Stuehjørner er et af de hyppigste steder hvor fugtigheden er for høj .

LyngborgAlarm-1024x677

På væg eller loft i badeværelset

I badeværelser på områder hvor der ikke er fliser f.eks. på loftet eller under et skab.

Badevaerelset
Bag gardiner

Tunge gardiner udgør et stort problem og kan virke som isolering over for resten af rummet. Her er risikoen for høj fugtig meget stor.

gardiner

I kælderrum på kold udvendig væg

I kælderen er det normalt om sommeren der er problemer med indeklimaet. Monter FugtAlarmen på udvalgte steder, typisk ydervæggene og undgå at lufte ud hvis det er fugtigt og varmt udenfor.

IKaelder

På kældergulvet med opstigende fugt

Opstigende grundfugt er et problem i mange kældre. Læg en alarm på gulvet, følg med og undgå at problemerne udvikler sig.

kaeldergulv

Bag flyttekasser der står tæt på væggen

I kælderen står der ofte flyttekasser fyldt med værdigenstande eller tøj. Der er risiko for høj fugtighed på både kældervæg og flyttekasser, hvis ikke man holder øje med indeklimaet.

bag-kasser
I krybekælderen

I krybekælderen eller under gulvet kan fugtigheden være høj og skimmelsvamp kan brede sig og føre til dårligt indeklima i boligen.

Krybekaelder

Inde bag i skabet

I skabe eller lignende små aflukkede rum med ingen eller begrænset ventilation.

Bagiskabe
Som kontrol af affugteren

Benyttes en affugter kan man kontrollere om den er tilstrækkelig effektiv ved, at montere FugtAlarm på fx på de kold ydervægge eller på gulvet. Se den gå fra rød til grøn. Er det omvendt er der et problem.

affugter

Under håndvasken

Små utætheder i vandrørene under vasken, kan medføre at der opstår et varmt og fugtigt klima.

IMG_9921.
.
.

Patent Pending PCT/DK2013/050051